… és akkor újra és újra egy szolnoki és környékbeli csőtörés, megszokássá vált

Megosztás

A január is szolnoki csőtöréssel kezdődött, aztán ez a hétvégén folytatódott, kedden pedig Kengyelen tört el a vízcső. Egyre durvábban visszaüt az éveken keresztül el nem végzett karbantartás.

Szolnokon elképesztően sok csőtörés történik az elmúlt időszakban, a helyzet pedig csak romlani fog, mivel a folyamatos és megfelelő karbantartás továbbra is csak álom.

Az elmúlt hét végére Szolnok két forgalmas útszakaszánál bekövetkezett felszín alatti vízhálózati csőtörés esetében is elvégezték a helyreállítási munkálatokat a szolgáltató Víz- és Csatornaművek Zrt. dolgozói. A vízszolgáltatás gyorsan helyreállt a Szántó körúton és a Mártírok útján is, azonban az útburkolat-javítás a betonbeszerzési nehézségek miatt még mindig várat magára.

Emiatt a Szántó körúton a Kassai úti általános iskola sarkánál, valamint a Mártírok útján, a nyelvstúdió előtt – ugyan a sávlezárásokat már feloldották, de – továbbra is fokozott figyelemmel történő járműközlekedésre kérik az autósokat – írja a Szoljon. Erről a szolgáltató tájékoztatott, de a sor kedden sem szakadt meg. Újabb csőtörés, ezúttal Kengyelen.

Csőtörés miatt nincs víz Kengyelen, a Bajcsy-Zsilinszky út elején – értesítette a lakosságot a Tiszamenti Regionális Vízművek megbízásából a kengyeli önkormányzat. Mint írták, a hiba elhárításán már dolgoznak a szakemberek, a vízszolgáltatás néhány órán belül helyreáll az érintett szakaszon. (A borítókép illusztráció, az egy korábbi szolnoki csőtörésnél készült)

Kapcsolódó cikkek